Heeft u hulp nodig?

Hygieneboiler

Hygiëneboiler kopen?

Klik op één van onderstaande categorieën.

FK.png Hygiëneboiler zonder wisselaar

FKS.png Hygiëneboiler één wisselaar

FKSS.png Hygiëneboiler 2 wisselaars

divider.png

Een hygiëneboiler: wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

Een hygiëneboiler is primair bedoeld voor de opslag van warmte-energie. Deze energie kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van een houtvergasser, een CV-houtkachel of zonnecollectoren.

De energie is altijd beschikbaar in het huis als het nodig is. In onderstaand artikel bekijken we precies wat de voordelen van een hygiëneboiler zijn.

Wat is het verschil tussen een hygiëneboiler en een normale boiler?

Het belangrijkste verschil is dat een hygiëneboiler kan worden gebruikt om zowel CV-water als sanitair warm water te leveren. Een normale buffertank is niet geschikt voor sanitair water.

Er is een risico op legionellavorming. Een hygiëneboiler heeft een extra RVS warmtewisselaar. Deze technologie zorgt ervoor dat alleen vers water uit de leiding komt. Het wordt pas direct verwarmd als het echt nodig is. Dit betekent dat er altijd slechts een minimale hoeveelheid stilstaand water in het leidingsysteem in uw huis is. Dit is een zeer zuivere zaak, zelfs als het systeem lange tijd niet wordt gebruikt.

Onze hygiëneboilers zijn gemaakt van hoogwaardig staal S235JRG2 volgens DIN 4753 en Euronorm EN 12897. Alle warmtebronnen zoals zonnecollectoren, olie/gasketels, houtketels, warmtepompen, pelletketels enz. en energieverbruikers (warm water en verwarming) kunnen met één en dezelfde tank worden aangesloten. Alle aansluitingen zijn zo ontworpen dat alle energiebronnen en verbruikers die op de boiler zijn aangesloten, volledig onafhankelijk van elkaar werken.

De gegolfde RVS leiding die in de tank is gewikkeld, verwarmt het sanitaire water voortdurend vers. De rvs wisselaar garandeert door zijn groot oppervlak een hoge warmwateropbrengst. Door de minimale inhoud van de wisselaar wordt legionellavorming voorkomen, een anode zoals bij klassieke warmwaterboilers is niet nodig. Daarom is onze hygiëneboiler onderhoudsvrij.

De latere installatie van een elektrisch inbouwelement is zonder problemen mogelijk. Een besturing of een pomp voor de warmwaterbereiding is bij deze boiler niet nodig.

Specificaties

- Hygiëneboiler van kwaliteitsstaal S235JRG2

- Tapwater wisselaar van hoogwaardig rvs buis 1.4404

- RVS buis wordt geproduceerd in Duitsland

- Aansluitingen van de tapwaterwisselaar aan de zijkant

- Vat is aan de binnenzijde blank, buitenzijde zwart gecoat

- Bedrijfsdruk vat max. 5 bar

- Bedrijfsdruk tapwaterwisselaar max. 10 bar

- Met mogelijkheid voor montage van elektrisch inbouwelement

Actieve filters