Heeft u hulp nodig?

Warmwaterboiler

Warmwaterboiler kopen bij Buffervat.com

Klik op één van onderstaande categorieën.

warmwaterboiler.png Warmwaterboiler met wisselaar

warmwaterboiler 2 wisselaars.png Warmwaterboiler 2 wisselaars

divider.png

Bent u op zoek naar een buffervat voor uw tapwater? Dan spreken we over een warmwaterboiler. Met onze kwalitatieve, goede boilers voorzien van A-label bespaart u al gauw de helft aan energie voor warm tapwater. Welke soorten warmwaterboilers zijn er? Wat kost een dergelijke boiler? Moet ik kiezen voor een combinatie met warmtepomp? Welke voordelen brengt het met zich mee? U leest het allemaal op Buffervat.com. Wanneer u een warmwaterboiler besteld via onze webshop zal deze binnen enkele dagen al worden geleverd.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is combinatie van een warmwaterboiler, zonnecollector, regeling en pompstation. In een warmwaterboiler slaat u de warmte op die door de zonnecollectoren wordt opgewekt en afgegeven. Dit kan in een boiler met één warmtewisselaar zijn, maar ook een boiler met twee warmtewisselaars is een optie. Waarbij de 2e wisselaar door de Cv-ketel wordt gebruikt voor na verwarming.

Onze warmwaterboilers zijn geëmailleerd en voorzien van één of twee warmtewisselaars. Deze vaten zijn extra beschermd middels een offeranode om corrosie te voorkomen. Advies is om deze anode 1x per 12 maanden per jaar te controleren en ten minste elke 18 maanden te vervangen.

Warmwaterboiler met 1 wisselaar

De meeste verkochte warmwaterboiler, is een boiler met 1 warmtewisselaar. Hier wordt een zonnecollector op aan gesloten. Door de wisselaar in de boiler loopt glycol van de zonnecollectoren. Deze draagt warmte af aan het water in de boiler.

Warmwaterboiler met 2 wisselaars

Bent u voornemend om 2 warmtebronnen op de boiler aan te sluiten? U kunt in dit geval kiezen voor een zonneboiler met twee wisselaars. Waarbij de 2e wisselaar door de Cv-ketel wordt gebruikt voor naverwarming.

Een zonneboiler elektrisch verwarmen

Wilt u het vat elektrisch na verwarmen? Onze warmwaterboilers zijn voorzien van een aansluiting voor een elektrisch inbouwelement. Hiermee brengt u gemakkelijk de boiler op de gewenste temperatuur.

Uitrekenen welk element benodigd is voor uw zonneboiler? Lees hier hoe u kunt uitrekenen welk element bij uw buffervat past.

Warmwaterboiler kopen bij Buffervat.com! Snelle levering!

Wat is de prijs voor een warmwaterboiler?

Net als bij andere buffervaten of installaties, is het afhankelijk welke boiler u kiest. Dit hangt onder andere af van uw totale installatie. Daarnaast spelen de oppervlakte van de zonnecollectoren en het personen aantal ook een grote rol in de totaal prijs van uw zonneboiler systeem. Ook hierin denken wij graag met u mee.

Warmtepomp of zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor duurzame verwarming van uw sanitair water. Omdat zonnecollectoren op bewolkte dagen minder warm water genereren, wordt een zonneboiler eveneens uitgerust met een naverwarming.

Naverwarming zorgt ervoor dat er ook op dagen dat de zon minder schijnt voldoende warm water beschikbaar is. Op zoek naar een compleet energieneutrale oplossing, combineer dan een zonneboiler met een warmtepomp. Beide zijn uitermate geschikt om warm water te produceren en vullen elkaar daarom perfect aan.

Warmwaterboiler terugverdientijd

Met een compleet zonneboilersysteem dekt u al gauw ca 45% op de energiekosten. Wat u exact zal verdienen en besparen is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte van uw zonneboiler, de hoeveelheid water die u gebruikt en welke energiebronnen u nog meer aansluit.

Naast dat u uw energiekosten omlaag brengt, draagt u ook bij aan een beter milieu. In dit geval, wanneer men zonnecollectoren op zijn of haar zonneboiler aansluit, gebruikt men géén vervuilende, fossiele brandstoffen zoals gas of olie meer.

Zonnecollector bij een warmwaterboiler

Voordelen van een warmwaterboiler

Even alle voordelen van een zonneboiler op een rijtje:

- Een zin bestaande uit 4 personen bespaart al heel gauw 5 a 600m³ aan aardgas per jaar.

- U draagt bij aan een beter milieu door geen of minder fossiele brandstoffen te gebruiken.

- Eindeloze energiebron, de zon kost u immers niets.

- Geen CO2-uitstoot

- Een zonneboiler kan gemakkelijk aan uw bestaande systeem worden geïnstalleerd.

Actieve filters